Mit csináljak, ha kertes házban lakom és esik a hó?

Ha kertes házban lakik és hó esik, számos teendő várhat Önre.

Itt van néhány javaslat:

  1. Hóeltakarítás: Az első és legnyilvánvalóbb dolog, amit tennie kell, hogy eltakarítsa a havat az udvarról és a járdáról. Ez nemcsak azért fontos, hogy kényelmesebben közlekedjen az ingatlan körül, hanem a biztonság szempontjából is, hogy elkerülje a csúszásokat és eséseket.
  2. Jégoldó használata: Ha az eső jégbe fagy, vagy a hó alatt jég található, érdemes jégoldót használni a csúszások elkerülése érdekében. Ezt a kertészeti vagy háztartási üzletekben beszerezheti.
  3. Autót tisztítani: Ha autóval rendelkezik, tisztítsa le a havat róla. Túl sok hó a jármű tetején veszélyes lehet másokra nézve.
  4. Növényvédelem: Ha a növényeket hó borítja, próbálja meg óvatosan lecsapni róluk a hótömeget. A túl nehéz hó súlya károsíthatja vagy letörheti a növényeket.
  5. Fagymentesítő anyagok: Használjon fagymentesítő anyagokat a járdákon és az utakon. Ez segíthet a hó és a jég olvadásában.
  6. Madáretető kihelyezése: A hóesés idején a madaraknak nehezebb táplálékot találni. Kihelyezhet madáretetőt, hogy segítse a környékbeli madarakat az élelemszerzésben.
  7. Fűtési rendszer ellenőrzése: A fűtési szezon előtt győződjön meg róla, hogy a fűtési rendszer megfelelően működik.
  8. Vízvezeték védelem: Ha rendkívül hideg van, végezzen intézkedéseket a vízvezetékek megfagyásának megelőzése érdekében. A vezetékeket hőszigeteléssel boríthatja be, és hagyhatja csöpögni a vizet, hogy megakadályozza a megfagyást. A kerti csapot a hideg idő beállta előtt zárja le és tehermentesítse.
  9. Biztonságos járda és lépcsők: Ha van lépcső vagy járda az ingatlan körül, ne csak a hó eltávolítására, hanem a csúszás megelőzésére is fordítson figyelmet. Használjon sót vagy homokot a járdák csúszásmentessé tételére. Lehetőség szerint állatbarát anyagot használjon, ez megvédi a kisállatok egészségét.

Ezen tippek betartása segíthet abban, hogy a téli időjárás ne okozzon kárt vagy veszélyt az ingatlanán.